Green Equine Hackathon

volledig gratis voor studenten

Bij de Hackathon gaan jullie als studenten een bestaand hippisch bedrijf verduurzamen. Je werkt  samen met studenten van andere studie-richtingen in een multidisciplinair team en wordt daarbij ondersteund door experts. Van jullie wordt vooral gevraagd om te komen met creatieve ideeën en een frisse blik.  ‘Out of the box ‘ denken en elkaar inspireren om zo tot mooie nieuwe dingen te komen voor het bedrijf.

Je werkplek
Je werkt op de hoofdtribune met uitzicht op de hoofdring. Voor alle  materialen wordt gezorgd en natuurlijk ontbreekt het ook niet aan koffie, thee, snacks en andere zaken. Alle randvoorwaarden zijn optimaal om te komen tot een zo origineel, innovatief en duurzaam resultaat. Je bedrijf

De vraag die centraal staat in de hackathon komt vanuit een aantal bestaande en succesvolle hippische bedrijven.  Hun vraag is: hoe kan ik mijn bedrijf duurzaam maken, het welzijn van mijn paarden verder verbeteren en hoe kan ik moderne technologieën (zoals sensoren) daar zo goed mogelijk bij inzetten ?
Deze bedrijven willen dus heel graag meer doen aan duurzaamheid en welzijn maar weten niet precies hoe.
Ze zijn op zoek naar jullie frisse ideeën.

In samenwerking met LTO Paardenhouderij kun je je opgeven met je bedrijf. Geef je dan hier op.

De opzet
08.30           Start van de Hackthon &  kennismaking
09.00           Ronde 1- Braindstorm/Idee generatie
09.00           Ronde 2 – Proof of principle van idee
09.00           Ronde 3- Inzetten van x-technologie
09.00           Ronde 4- Pitch uitwerken voor plenair programma
09.00            Afsluiting Hackathon en gemeenschappleijke lunch met ondernemers/bedrijven   

Waarom
Waarom zou je meedoen ? Op de eerste plaats is het natuurlijk leuk en uitdagend: je draagt bij aan een duurzame toekomst voor de paarden en de paardenbedrijven. Verder is de toegang voor jou gratis, je wordt gepamperd tijdens de Hackathon en bent uitgenodigd voor de lunch, het interessante middagprogramma met sprekers en de afsluitende borrel. Allemaal zonder kosten voor jou. Als klap op de vuurpijl kun je met de pitch van jullie idee op de middag, een VIP ticket winnen voor de zaterdag op Outdoor Gelderland.

Aanmelden

Wij zijn op zoek naar studenten en zeker niet alleen die paard- of dierhouderij studeren. Ook studenten techniek, communicatie, bedrijfskunde, economie, ict enzovoort (!) zijn van harte welkom. Sterker nog; het gaat juist om een multidisciplinaire team. Ook het niveau van je studie is niet belangrijk, MBO, HBO of Universitair, als je maar innovatief durft te denken. Enige vereiste is een interesse in nieuwe initiatieven en paarden. 

Aanmelden kan hier.

Bedrijven gezocht

Voor de Hackathon zijn wij op bezoek naar bedrijven die het leuk lijkt om met studenten aan de slag te gaan en naar innovatieve manieren te kijken om duurzamer te worden of het welzijn te verbeteren.  Zin om hiermee aan de slag te gaan? 
Meld uw bedrijf aan via onderstaand formulier (op de brief klikken). 

Een hackathon is een bijeenkomst van mensen met verschillende achtergrond om gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is om in korte tijd – enkele uren – een innovatieve en creatieve oplossing te bedenken voor een probleem van een bedrijf. Deelnemers kunnen tijdens hun creatieve sessie vrij beschikken over materialen, koffie, thee, fris en snacks en aan het eind presenteert ieder team haar oplossing en zijn er prijzen te winnen.

Deelname is volledig GRATIS

Voor studenten is de deelname aan de Hackathon gratis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren en subsidie verstrekkers. De studenten ontvangen gedurende de dag gratis koffiee, thee en fris en mogen gratis lunchen met de ondernemers en mogen ook gratis deelnemen aan het plenaire programma en de netwerk borrel! 
Een mooie mogelijkheid om te netwerken en nieuwe dingen te leren. 

WhatsApp chat